Jídelní lístek ------
Jídelní lístek od 1.8.2016 naleznete na stránce Estrava
Přihlašování a odhlašování stravy:
tel. číslo: 601 336 573 nebo e-mail: sjkrmelin@email.cz
do 14.00 hod.předešlý den a také na ESTRAVA do 14.00hod. předešlý den.
směrnice 1169/11 EU článek 21
ČR - Vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin a tabákových výrobků,§ 8 odstavec 10.
___________________________________________________________________________________________
1) Obiloviny obsahující lepek - nejedná se o celiakii, výrobky z nich
2) Korýši a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
3) Vejce a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
6) Sójové boby ( sója ) a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z něj - patří mezi výrobky ohrožujíci život
8) Skořápkové plody a výrobky z nich - jedná se o všechny druhy ořechů
9) Celer a výrobky z něj
10) Hořčice a výrobky z ní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
13) Vlčí bob ( LUPINA ) a výrobky z něj
14) Měkýši a výrobky z nich
Značení alergenů je pouze informační požadavek:
Tato povinnost se týká všech výrobců potravin, všech článků veřejného stravování. Dne 13.12.2014
bude označena přítomnost alergenu na jídelním lístku číslem označující alergen. V blízkosti jídelního lístku v MŠ , ZŠ a na webu ŠJ
je vyvěšen seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla.
Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti
strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník sám uhlídat. Není možné se věnovat při výrobě jídel strávníkům s potravinovou
alergií jednotlivě, takže případným žádostem nebude vyhověno. Jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmů.